100% fornøyd garantiFraktkostnad 40 NOK
 

Vanlige spørsmål

(Denna sida är ej översatt till norska)

Kan det verkligen fungera?
Svar: Till en början var vi mycket skeptiska till detta, men under årens lopp har vi hört så mycket positivt från så många kunder att vi törs säga: Ja det gör det!

Hur fungerar det?
Svar: Bärnsten (liksom Topas) blir negativ elektrostatiskt laddad då den gnids mot vissa material, t.ex.hundpäls. Den lilla spänning som uppstår gör att fästingarna inte biter. eller så uppfattar den inte hunden som en hund. Därför är det viktigt att halsbandet inte sitter stramt runt halsen, utan så pass löst att det kan röra sig på hunden.

Hur kom ni på detta?
Svar: Vi har inte kommit på det här. Liknande halsband har sålts i Tyskland sedan länge. För vår del började det med att en kennelägare som brukade köpa från Tyskland, men där kostnaden blev för hög. Hon hittade oss på nätet eftersom vi slipat bärnsten till smycken länge. På den vägen är det.

Bör man byta halsband efter en tid?
Svar: Nej, effekten varar så länge halsbandet håller.

Varför finns det olika modeller?
Svar: Vi köper bärnsten i blandade storlekar, och betalar efter vikt. Därför sorterar vi bärnstenen i olika storlekar med olika pris.

Vilken modell är bäst?
Svar: Funktionen är lika i de olika modellerna. Du väljer efter tycke och smak.

Fungerar det till alla raser?
Svar: Tyvärr fungerar det inte så bra till vissa hundar. Ca.1 av 100 är inte belåtna, utan skickar tillbaka halsbandet och får pengarna tillbaka.

Kan man kombinera halsbandet  med andra alternativa medel?
Svar: Ja. det kan man gärna göra.

Hur mäter man?
Svar: Mät hunden runt halsen,så löst som det ska sitta, och dra av 2cm. Det måttet uppger du vid beställning. Då har du plats att knyta det bifogade resårbandet, så du kan trä på halsbandet över huvudet utan att knyta upp

Förstörs halsbandet om hunden badar?
Svar: Bärnstenen blir inte laddad av en blöt päls, men blir det direkt pälsen torkat. Halsbandet tar alltså inte skada av badet.

Kan man ringa och beställa?
Svar: Det går bra, men det underlättar om du beställer via hemsidan istället. Läs mer om betalning och frakt under Köpvillkor

Fungerar det på katt?
Svar: Ja.

Fungerar det på människa?
svar: Nej.

Vad kostar frakten och hur betalar jag?
Svar: Frakten kostar alltid 31.50 NOK inom Norge, och det enklaste sättet att betala är med ditt betalkort i samband med din beställning. Alla betalningar går genom Certitrade, där alla säkerhetskrav är uppfyllda.

Kan man bli återförsäljare?
Svar: Ja det går bra. Kravet för att bli återförsäljare är att du innehar F-skattsedel. Hör av dig för priser och villkor.

Blir vovven vackrast i stan med halsbanden?
svar: Japp...